Kurssi: Edistyksellinen suunnittelu kestävän kehityksen virtuaaliopintoihin

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

Advanced Design for Sustainability (ades4s) -kurssi on ainutlaatuisesti rakennettu poikkitieteellinen ohjelma, joka kouluttaa opiskelijoita yhdistämään tieteelliset ja teknologiset löytöt ja kehitykset yhteiskunnan ja ympäristön tarpeisiin suunnittelun avulla. Opiskelijamme syventyvät tutkimukseen tieteenalojen rajojen yli, hankkivat tietoa useilta tieteen ja humanististen tieteiden aloilta ja omien taitojensa kautta luovat innovatiivisia nykyaikaisia ratkaisuja nykypäivän monimutkaisiin monikerroksisiin haasteisiin. Olemme mukauttaneet ades4s-kurssin 2020/2021 nykyisiin globaaleihin olosuhteisiin ja lokakuusta 2020 lähtien ohjelmamme on saatavana myös virtuaaliopinnoissa.

Virtuaalisessa ohjelmassa on viisi moduulia :

 1. 'Ajatteleva suunnittelu',
 2. 'Kestävä kehitys, kestävyys ja ekologisuus',
 3. Keinotekoinen elämä ja kestävä kehitys,
 4. Tribalismi ja tulevat sosiaaliset rakenteet ja
 5. Biodesign: Kasvavien asioiden maailma.

Viisi moduulia muodostavat yhdessä yhden vuoden koko kurssin. Moduuleihin on tietenkin mahdollista osallistua erikseen yksilöllisten mieltymysten perusteella. Esimerkiksi, voi valita liittyä vain yksi moduuli tai kolme moduulia tai koko kurssi.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

ADES-virtuaalistudion rakenne ja yksityiskohdat

Moduuleja 1 ja 2 tarjotaan vain virtuaalisessa opiskelutilassa. Moduulit 3, 4 ja 5 ovat saatavana sekä virtuaalisessa että studiossa olevassa opiskelutilassa. Virtuaaliopiskelumalli perustuu luonnollisesti 100-prosenttisiin liveluentoihin, mutta kaikki luokka-aineistot tallennetaan ja annetaan opiskelijoiden käyttöön joustavuuden helpottamiseksi.

Moduulit virtuaalisessa luokkahuoneessa:

 • 4 päivää viikossa toimintaa, mukaan lukien:
  • Live-suoratoistoiset luennot, keskustelut ja työpajat tunnettujen moderaattoreiden kanssa
  • Virtuaalistudio ja tutkimustyö ryhmissä
  • Henkilökohtainen ja ryhmäohjaus ADES-koordinaattorien kanssa
 • Suositeltu sitoutuminen yhteensä: 16 tuntia / viikko
 • Opiskelijoiden enimmäismäärä on 25 opiskelijaa moduulia kohti

Kurssivaatimukset

Kutsumme henkilöitä, joilla on kulttuuritausta ja tieteenala, joilla on MSc (valinnan jälkeen BSc) tutkinto esimerkiksi tuote-palvelusuunnittelusta, arkkitehtuurista, tekniikasta, tekniikasta, myös ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista, taiteilijoista, antropologista ja filosofista. Kaikkien hakijoiden on osallistuttava online-haastatteluun osana hakuprosessia, jossa arvioidaan englannin kielen taito (joten ei tarvitse toimittaa virallisia todistuksia).

Miksi opiskella ADES: n kanssa ja miksi NYT?

Korostamme erityisesti opiskelijoiden ja moderaattoreiden vuorovaikutusta, yhteistyötä. Moduulit on tarkoitettu opiskelijoille, jotka työskentelevät yhdessä hahmottaessaan aiheeseen liittyviä haasteita keskittyen kestävyyteen. Laajan suunnittelututkimuksen avulla opiskelijat oppivat soveltamaan tuotettua tietoa kaikilla tieteenaloilla ja teollisuuskäytännöissä moduuliostudioprojektien muodossa. ADES julkaisee parhaat moduuliprojektit kunkin moduulin lopussa. Tarjoamme lisäksi osallistumista ADES: n järjestämiin opetussuunnitelmien ulkopuolisiin aktiviteetteihin, kuten lyhytkursseihin ja opintomatkoihin. Opiskelijoille, jotka seuraavat virtuaalista opinto-ohjelmaa ja jotka haluavat liittyä Budapestin ADES-studioon, avaamme studio-ovet opiskelijoille tammikuusta 2021 lähtien (turvallisuus- ja matkarajoituksia lukuun ottamatta).

Keskittyminen kestävyyteen on nykyään valtava. Pyrkimykset ympäri maailmaa ovat oikea-aikaisia, koska ilmastomuutos ja ihmisen jalanjälki ympäristössä ilmenevät siinä mittakaavassa, johon emme yksinkertaisesti ole varaa. Pyyntö "toimia nyt" on todellakin kiireellinen. ADES rakennettiin vastaamaan tähän kiireellisyyteen. Mutta ei enemmän vihreillä tuotteilla, järjestelmillä ja palveluilla, vaan ajatuksella, että tarvitsemme "heads-on ennen käytöstämme" todella radikaalien ratkaisujen saavuttamiseksi. Ajatus siitä, ettemme voi ratkaista ongelmaamme samoilla työkaluilla, jotka ne loivat. Tarvitaan uutta kestävän kehityksen ajattelua, joka ilmoittaa kiireellisesti vaadittavasta toiminnasta.

Edut ADES-opiskelun käytännössä

 • Yksittäinen ohjaus: ADES-kokemukselliset ohjaajat ovat aina käytettävissä keskusteluihin ja ohjaukseen yksittäisille opiskelijoille ja ryhmille. ADES-virtuaalistudion toiminnot ovat samanlaisia kuin pienet tuotesuunnittelustudiot, yhteislaboratoriot tai ajatteluryhmät, joissa opiskelijoilla, moderaattoreilla ja tutoreilla on yhtäläiset mahdollisuudet tiedon luomiseen ja missä tavoitteena on tiedon yhteinen tuottaminen.
 • Kestävän kehityksen tutkimusten asiantuntijat: Olemme uraauurtava, itsenäinen suunnittelukoulu, jonka tavoitteena on ohjata opiskelijoitamme tulemaan kestävän kehityksen ajattelijoiksi.
 • Maailmanluokan vieraiden moderaattorit: ADES-opiskelijat työskentelevät laajalti tunnustettujen tutkijoiden, tutkijoiden, suunnittelijoiden ja keksijöiden kanssa, jotka ovat eturintamassa muutettaessa yhteiskuntamme työssään.
 • Luova, osallistava oppimisympäristö: ADES-oppimisympäristö on todella poikkitieteellinen koulutusympäristö, joka mahdollistaa kokeilun, luovuuden ja radikaalin innovaatiotoiminnan sekä tutkimusmenetelmissä että tuotoksissa samalla kun se on avoin kulttuuriselle ja tieteelliselle monimuotoisuudelle, joka seuraa monialaista ryhmää.
 • Todellisuuteen keskittyvä: Meidän tehtävämme globaalissa koulutuksessa on olla edelläkävijä kestävän kehityksen suunnittelukoulutuksessa. Toimimme monitieteisesti täydentääksemme olemassa olevia koulutusohjelmia ja lisätäksemme koulutuksen monimuotoisuutta kestävyyden kannalta kaikilla tieteenaloilla. Kursseillamme opiskelijat oppivat ympäristöystävällisemmän suunnittelun lisäksi; he tutkivat, miten nykyiset organisaatiomme ja järjestelmiemme voidaan mukauttaa ekologian, kestävyyden ja kestävyyden periaatteiden mukaiseen maailmaan.
 • Kansainvälinen opiskelijayhteisö: Opiskelijamme ovat luovia ja uteliaita, heillä on jo taidot ja tutkinto kurinalaisuudesta ja he haluavat kehittää taitojaan ja erikoistua kestävään kehitykseen. Sarjaamme kuuluu kaiken kulttuurin ja tieteenalojen taustoja, esimerkiksi tuote- ja palvelusuunnittelua, arkkitehtuuria, tekniikan suunnittelua, luonnontieteitä suorittaneita sekä taiteilijoita, antropologia ja filosofia.
 • Kustannustoiminta: ADES-kurssit tarjoavat opiskelijoille monenlaisia mahdollisuuksia kehittää yksilöllisiä ja ryhmäprojekteja, joissa he voivat osoittaa hankittuja oivalluksia, henkilökohtaista ja monitieteellistä kehitystä sekä kykyä soveltaa tietojaan. ADES auttaa sitten julkaisemisessa ja muussa viestinnässä.
 • Suunnittelutaitoja radikaalin kestävyyden saavuttamiseksi: ADES-opiskelijat kykenevät menemään pidemmälle kuin käyttävät tavalliseen tapaan suunnittelevia suunnitteluratkaisuja ihmisen toivomusten suhteen ja ajattelemaan ei ihmis-, tuote- tai yrityskeskeisellä tavalla, mutta he ymmärtävät, että kriittisin rajoitus Kaikissa suunnittelupyrkimyksissä juonnetaan radikaalisesta kestävyydestä, kuten ylläpitämällä olemassaoloamme yhdessä planeettamme olemassaolon kanssa. Missiomme on välittää poikkitieteellinen suunnittelukoulutus, jotta opiskelijamme voivat osallistua kukoistavaan ympäristöön.
 • ADES-verkko-opiskelu todistus: Opiskelijallemme myönnetään tutkintotodistus Institute of Advanced Design Studies , Budapest. Todistus myönnetään moduuliprojektin valmistumisen jälkeen.

Tietoja koulusta

Institute of Advanced Design Studies (ADES) on itsenäinen suunnittelukoulu, joka tarjoaa kestävän kehityksen opinto-ohjelmia jatko-opiskelijoille ja ammattilaisille. Ohjelmamme perustuu poikkitieteelliseen lähestymistapaan kestävyyteen ja hyväksymme opiskelijat kaikista taustoista. Tunnustamme ilmastonmuutoksen, ympäristön pilaantumisen, työelämän ja globaalin yhteiskunnan muutosten edessä olevien haasteiden monimutkaisuuden ja monitieteisyyden, ja että näiden haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan uudenlainen asiantuntemus. ADES on rakennettu kouluttamaan uudentyyppistä suunnittelijaa, joka on varustettu suunnittelumõtketyökaluilla ja suunnitteluprosessin työkaluilla ja joka on perehtynyt työskentelemään poikkitieteellisissä ryhmissä, samalla kun hänellä on valtuudet käyttää omaa kurinalaisuuttaan, olipa kyse sitten suunnittelusta, kemiasta tai biotekniikasta, monenlaisten ratkaisujen ratkaisemiseksi. -disciplinary ongelmat tänään. Perinteisen tiedekunnan sijaan ADES työskentelee vieraiden moderaattoreiden kanssa, jotka ovat maailmanlaajuisia ajattelutahoja erilaisista tieteenaloista, suunnittelijoista biologiin, insinööreihin ja filosofeihin, saavuttaakseen kokonaisvaltaisia lähestymistapoja, jotka sopivat nykypäivän ongelmien ratkaisemiseen.

ADES-virtuaaliopiskeluohjelma 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

ADES-studiossa (virtuaali- ja studiosisältö) -opinto-ohjelma 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Viimeksi päivitetty May 2020

Oppilaitoksesta

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Lue lisää

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Näytä vähemmän