Keystone logo

0 verkossa Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Hallinto-oikeuden opinnot Hallinto-oikeus 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Oikeustieteen opinnot
  • Hallinto-oikeuden opinnot
Opintoalat
  • Oikeustieteen opinnot (0)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Mikään ohjelma ei täytä hakuehtojasi. Tarkenna suodattimiasi.

Clear filters

Popular education type

verkossa Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Hallinto-oikeuden opinnot Hallinto-oikeus

Mikä on hallinto-oikeus?

Hallinto-oikeus on laki, joka ohjaa hallituksen hallintovirastojen toimintaa. Valtion virastojen toimet voivat sisältää sääntöjen laatimista, tuomitsemista tai tietyn sääntelyohjelman täytäntöönpanoa. Hallinto-oikeutta pidetään julkisoikeudellisena haarana.

Hallinto-oikeudessa keskitytään niihin menettelyihin ja prosesseihin, joita hallintovirastot käyttävät tehtäviensä hoitamiseen. Se kattaa myös hallintovirastojen kanssa vuorovaikutuksessa olevien henkilöiden ja yhteisöjen oikeudet ja velvollisuudet.

Mitä ovat ura hallinto-oikeudessa?

On olemassa monia erityyppisiä työpaikkoja, jotka kuuluvat hallinto-oikeuden piiriin. Esimerkiksi hallinto-oikeuden tuomarit johtavat istuntoja ja tekevät päätöksiä hallintoriita-asioissa. Muita hallinto-oikeuden työpaikkoja ovat politiikan analyytikot, jotka kehittävät ja arvioivat hallituksen politiikkaa; sääntelyasianajajat, jotka neuvovat asiakkaita hallituksen määräysten noudattamisessa; ja lobbaajat, jotka yrittävät vaikuttaa hallitukseen asiakkaidensa puolesta.

Miksi on tärkeää opiskella hallinto-oikeutta?

Hallinto-oikeus on tärkeä, koska se ohjaa hallintovirastojen toimintaa, joilla on suuri rooli jokapäiväisessä elämässämme. Hallintovirastot ovat vastuussa lakien ja asetusten täytäntöönpanosta, ja niillä on usein paljon harkintavaltaa siinä, miten ne tekevät niin. Tämän seurauksena hallinto-oikeuden ymmärtäminen voi auttaa meitä ymmärtämään, miten nämä virastot toimivat ja mitkä ovat oikeutemme, kun olemme vuorovaikutuksessa niiden kanssa.

Mitä opiskelen hallinto-oikeuden tutkinnon aikana?

Hallinto-oikeuden tutkinnon saamiseksi opiskelet todennäköisesti aiheita, kuten perustuslakia, sopimusoikeutta ja siviiliprosessia. Opit myös menettelyistä ja prosesseista, joita hallintovirastot käyttävät tehtäviensä suorittamiseen, ja saat kokemusta oikeudellisen tutkimuksen tekemisestä ja oikeudellisten katsausten kirjoittamisesta.