Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Johdanto

Uskomme, että kiinnostus on useimpien maailman ongelmien perimmäinen syy.

Jos meillä ei olisi yhdistettyä korkoa, emme tarvitsisi yhdistettyä kasvua. Ja jos emme tarvitsisi monimutkaista kasvua, meillä ei olisi suurinta osaa velan aiheuttamasta köyhyydestä, voimavarojen nälkäisistä sodista ja karanneista ilmastonmuutoksista, joita näemme nyt. Asiantuntijat sanovat, että jopa nykyinen pandemiamme on seurausta biologisen monimuotoisuuden vähenemisestä, joka johtuu suurelta osin voimakkaasta kasvusta ajattelusta. Kaikki korot - olivatpa ne yksinkertaisia tai yhdistettyjä korkoja, olivatpa ne erittäin matalia tai erittäin korkeita - kasvavat niin nopeasti, että emme yksinkertaisesti voi pysyä mukana.

Tarvitsetko esimerkin? Brasiliassa asuu kaunis Amazonin sademetsä. Tämä rehevä ihme toimittaa meille neljänneksen maailman hapesta. Valitettavasti tämä metsä katoaa elämässämme. Miksi? Joten Brasilia voi maksaa 200 miljardia dollaria velkaa. Miten? Puun kanssa.

Tai ota esimerkki lähempänä kotia. Oletko sinä vai joku tuntemastasi murskattu kasvavan henkilökohtaisen velan alla? 43% kaikista amerikkalaisista perheistä kuluttaa nyt enemmän kuin ansaitsee vuosittain. Ja tämä ongelma pahenee vuosittain miljoonille perheille ympäri maailmaa.

Mielestämme kiinnostuksen ja monien maailman ongelmien välillä on yhteys. Uskomme, että islamilainen rahoitus voi auttaa ratkaisemaan joitain näistä ongelmista.

Mutta tämän tapahtuessa tarvitsemme kahta asiaa: lain kirjainta ja lain henkeä. Jotta lain kirjain toimisi, islamilaisen rahoituksen on noudatettava joitain perusvaatimuksia. Standardit, joita ei oteta vakavasti, ellei keskuspankit alkavat vetää joitain lisenssejä.

Alan paras standardi - tosiasiallisesti yli 90 prosentissa maailman islamilaisista rahoituslainkäyttöalueista - on AAOIFI (lausutaan "ao-fee"), joka tarkoittaa islamilaisten rahoituslaitosten kirjanpito- ja tilintarkastusjärjestöä. AAOIFI tuo yhteen tutkijoita kaikkialta maailmasta, jotka sopivat sharia-standardeista. Ja koska AAOIFI tarjoaa vähimmäisvaatimukset, se ei todennäköisesti ole AAOIFI -yhteensopiva, ellei se ole AAOIFI -yhteensopiva. Eräs tutkija sanoi: "Lähin asia Ijma (tutkijoiden yksimielisyys) islamilaisessa rahoituksessa on AAOIFI ." Ijma , kuten tiedätte, on Koraanin ja hadithin jälkeen korkein todisteiden lähde perinteisessä islamilaisessa oikeuskäytännössä. Uskomme, että AAOIFI standardien noudattaminen - ja kyseenalaistaminen, noudattavatko pankkisi, tutkijasi tai kouluttajasi - on hyvä lähtökohta lain kirjaimen noudattamiselle.

Mutta emme voi pysähtyä siihen. Islamilaisen rahoituksen on myös noudatettava lain henkeä.

Meidän on edistettävä osakepohjaisia rakenteita, kuten Musharakah ja Mudarabah, ja vähennettävä riippuvuuttamme tarkoituksenmukaisista rakenteista, kuten Murabaha. Meidän on poistettava Tawarruq . Ja laajemmalla tasolla meidän on puututtava suurempaan murto-osakeyhtiöiden pankkitiliin. Miksi pankit lainata rahaa, jota heillä ei ole? Ja ansaitset rahaa rahalla, jota ei ole olemassa? Onko tämä ymmärrettävää?

Vaikka todellisuus on, että pankit eivät mene pois milloinkaan pian, ensimmäinen askel haastavaan velkarahapankkiin haastamalla on perustaa maailmanlaajuisesti tunnustettu kullapohjainen valuutta. Tämä pakottaa markkinat välittömästi sitomaan liiketoimet omaisuuseriin sen sijaan, että ne perustuisivat pelkkiin tietokoneiden sisällä oleviin numeroihin.

Joten mistä aloitetaan lain mainostaminen kirjeellä ja hengellä?

Uskomme, että se alkaa sinusta ja minusta.

Jos sinulla on tili tavallisessa pankissa, siirrä rahasi islamilaiseen pankkiin. Jos maassasi ei ole islamilaisia pankkeja, avaa ulkomailla oleva tili maassa.

Jos olet pankkiiri, voit alkaa tehdä kahta asiaa pankissasi: 1) tarkistaa, että pankkisi tuotteet ovat AAOIFI vaatimusten AAOIFI . Uusimmat standardit ovat saatavilla osoitteessa www. AAOIFI .com ; ja 2) alkaa siirtyä Musharakahiin ja Mudarabahiin monenlaisten toimintojen varalta, likviditeetin hallinnasta kaupan rahoitukseen. Ja jos pankkisi ei tarjoa islamilaista rahoitusta, kysy miksi.

Jos olet sääntelyviranomainen ja islamilaisrahoitusta harjoitetaan jo lainkäyttöalueellasi, painostavat pankit noudattamaan AAOIFI tai vaarana, että heidän toimilupansa keskeytetään. Tuetaan islamilaisen mikrorahoitusalaa laajemmalla tasolla. Jos islamilainen rahoitus ei ole vielä saavutettu lainkäyttöalueellasi, edistä tietoisuutta koulutustoimilla.

Jos olet yrittäjä, sinulla on todennäköisesti taitoja, joita islamilainen rahoitusala voisi käyttää. Unelma iso: luo yritys, yhteisöpohjainen laitos, paikallinen valuutta, ekologisesti ajatteleva kylä tai innovatiivinen tuote. Useimmissa maissa ihmisiltä puuttuu edelleen kiinnostuksenvapaita vaihtoehtoja kodin, koulutuksen ja terveydenhuollon rahoitukselle. Miksi miljardin dollarin Sukuk on helpompi laskea liikkeeseen kuin kerätä yksi penniäkään sharia-vaatimusten mukaiselle koulutusrahoitukselle? Kuinka voimme paremmin operoida Zakahia? Kuinka rakennamme Waqf-pohjaisia yhteisöomistuksessa olevia luottamusmalleja?

Jos olet opiskelija, opi islamin rahoitusta. Ajattele normaalin urapolun ulkopuolella ja harkitse vakavasti jonkin aloittamista itse. Tee mitä rakastat ja menestys seuraa.

Ja jos olet kouluttaja, joka yrittää - kuten meitä - muuttaa islamin rahoitusta parempaan suuntaan, ole kärsivällinen. Kestävä muutos vie vuosia, usein vuosikymmeniä. Vastusta kiusausta "heittää vauva kylpyveden kanssa" ja hylkää kaikki islamilaiset rahat. Teollisuus on edelleen keskeneräinen työ, jolla on pitkä matka. Ole osa tätä edistystä pikemminkin kuin ryhtyisi häikäisevään uuteen talousteoriaan, joka saa tavallisen asiakkaan raapimaan päänsä miettimään, kuinka rahoittaa pieni talo perheelleen. Mainosta vain esimerkiksi Musharakahin vähenemistä . Islamilaisen rahoituksen perimää syvempää, rakenteellista ympäristöä - murto-osuuksien varantopankkitoimintaa, fiat-valuuttaa - ei voida ratkaista korvaamalla tuotteita. Ne ratkaistaan korvaamalla järjestelmät: islamilaisten keskuspankkien liikkeeseen laskemat kultapohjaiset valuutat.

Uskomme, että tämä vuosisata - todellakin tulevat vuodet - on kuin mikään ennen. Lämmitys tarkoittaa vähemmän ruokaa ja vettä. Öljyn huippu tarkoittaa vähemmän energiaa. Ja toistuvat finanssikriisit tarkoittavat vähemmän varmuutta. Voimme heittää kätemme ylös ja kävellä eroon. Tai voimme tunnistaa juuriongelmat ja tehdä jotain sen hyväksi. Jumala saa meidät vastaamaan vain tekojamme. Hän huolehtii tuloksista.

Uskomme, että on aika kyseenalaistaa avoimesti kiinnostuksen kohteisiin perustuva paradigma ja edistää korotonta rahoitusta todistettuna vaihtoehtona. Aika on koittanut. Mutta ensimmäinen askel paradigman kyseenalaistamiseen ja vaihtoehdon tarjoamiseen on itsensä kouluttaminen.

Vasta sitten uskot. Koska jos uskot, niin myös kaikki muut.

Sijainnit

  • Dubai

    Dubai, Arabiemiirikunnat

    Kysymyksiä