
Sertifikaatti in
Sertifioitu asiantuntija ilmastomuutoksen rahoituksessa
Frankfurt School of Finance & Management - Sustainable World Academy

Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Frankfurt, Saksa
Kieli (kielet
Englanti
Opintomuoto
Etäopiskelu
Kesto
6 kuukaudet
Vauhti
Osa-aikainen
Lukukausimaksut
EUR 1 700 *
Hakemuksen määräaika
30 Sep 2023
Aikaisin aloituspäivä
01 Sep 2023
* alennuksia on saatavilla
Johdanto
Ilmastonmuutos aiheuttaa riskin maailmantaloudelle ja siten finanssialalle. Se tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuden innovatiiviseen rahoitukseen lisätä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ilmastovaikutuksiin.
Rahoituslaitoksilla on talouden edistäjinä keskeinen rooli muutoksessa vähähiiliseen ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaan kehitykseen. Heidän vastuunsa on kaksi: vihreyttää salkkujaan Pariisin kanssa yhteensopivaan rahoitukseen ja investointeihin sekä heijastamaan ja sisällyttämään ilmastoon liittyvät riskit riskienhallintaprosesseihinsa. Tässä asteittaisessa prosessissa kaikkien rahoitusalan toimijoiden (esim. Pankit, omaisuudenhoitajat, vakuutuksenantajat, eläkerahastot, sijoitusneuvojat, sääntelyviranomaiset, luottoluokituslaitokset) on sovitettava yhteen lyhyen aikavälin suhdanteet ja sijoitushorisontit sekä järjestelmällinen ja pitkän aikavälin ajattelu. Tätä prosessia tukevat julkiset toimijat, jotka hillitsevät ilmastonmuutokseen sopeutuvaan talouteen siirtymisen edellyttämää rakennemuutosta.
Tämä kurssi tarjoaa rahoituksen ja investointien perusteet sopeutumishankkeiden investointien taloudellisen elinkelpoisuuden arvioimiseksi. Se ryhmittelee liiketoimintamalleja, jotta ne ymmärtäisivät projektin mittakaavan mukaisia parametreja ja esimerkiksi tulomalleja, omistusrakennetta ja arvoehdotusta, ja se yhdistää rahoitusnäkymiin. Eri sijoittajilla ja välittäjillä on hyvin erilaiset sijoitusstrategiat, riskinottohalun taso, tuotto -odotukset ja sijoitushorisontit. Oikean sijoittajan kerääminen hankkeeseen on välttämätöntä, jotta varmistetaan heidän pitkäaikainen osallistumisensa ja vaadittava investointimäärien laajentaminen.
Mitä tarjoamme?
- Vuorovaikutteinen verkko-oppimiskurssi, joka sisältää videoluentoja, PDF-kirjoituksia, käytännön harjoituksia, online-testejä ja tapaustutkimuksia.
- Keskustelufoorumi kursseihin liittyvistä aiheista sekä mielipiteiden ja kokemusten vaihtoa luokkatovereidesi ja ohjaajien kanssa.
- Henkilökohtainen tuki e-kampustiimiltäsi.
- Mahdollisuus saada Frankfurt School -sertifikaatti viimeisen kokeen suorittamisen jälkeen tai vahvistus kurssin suorittamisesta kurssin päätyttyä.
Työmäärä
Kurssi kestää 6 kuukautta olettaen 5-7 tuntia itseopiskelua viikossa. Se koostuu 9 yksiköstä, jotka perustuvat toisiinsa. Otat yksiköt peräkkäin ja sinun on läpäistävä online-monivalintakokeet ennen seuraavan yksikön käyttöä. Viimeinen yksikkö sisältää tapaustutkimustehtävän, joka on toimitettava määräajaksi. Etkö ole varma, onnistutko suorittamaan kurssin 6 kuukauden kuluessa? Ei huolia! Voit hakea kurssin pidennystä (vielä 6 kuukautta) hallinnollista maksua vastaan.
Ihanteelliset opiskelijat
Kurssi sopii sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoille, mukaan lukien yrittäjät, projektikehittäjät, yksityiset sijoittajat, aloitteentekijät/rahastotalot, kansainväliset kehitysrahoituksen konsultit ja johtajat, laitosoperaattorit ja valmistajat, insinöörit ja neuvonantajat (esim. lakitoimistot, liike-elämän, ja verokonsultit). Kurssin tarkoituksena on selittää ilmastosopeutumisen rahoituksen monia puolia ja näkökulmia. Kokemus ja perustiedot (valtavirran) pankki- ja rahoitusalalta ovat siksi erittäin hyödyllisiä, mutta niitä ei nimenomaisesti vaadita.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Sopeutumisella pyritään hillitsemään haittaa tai hyödyntämään hyödyllisiä mahdollisuuksia. Suurin osa tähänastisesta sopeutumista koskevasta tutkimuksesta on keskittynyt julkisiin sopeutumiskustannuksiin yksityisen sopeutumisen sijasta, vaikka saattaa olla todennäköistä, että suurin osa sopeutumisen rahoitustarpeista ilmenee ilmastonmuutoksen kärsimien yksityisten toimijoiden keskuudessa. Tämän ymmärtäminen auttaa hillitsemään ja mahdollisesti nopeuttamaan sopeutumista sekä käsittelemään hallituksen kannustimia sopeutumishankkeisiin. Tämä kurssi osoittaa, että sopeutuminen voi ilmetä erilaisilla taloudellisilla ja taloudellisilla ominaisuuksilla riippuen tarkasteltavasta tasosta ja yksilöllisestä toiminnasta. Näistä erilaisista ominaisuuksista riippuen yksityisillä ja kaupallisilla toimijoilla tai valtion laitoksilla on erilaiset roolit rakennemuutoksen edistämisessä kohti vähähiilistä ja ilmastoa kestävää taloutta.
Osa 1: Ilmastonmuutostiede – Mitä on sopeutuminen? Tämä johdantokappale esittelee ilmastonmuutoksen taustalla olevaa tiedettä ja sen fyysisiä vaikutuksia, ennen kuin siirrytään keskustelemaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista talouteen. Siinä tarkastellaan talouksien sopeutumistarvetta ja käsitellään kysymystä "mitä on ilmastoon sopeutuminen" ja tarjotaan sopeutumisen makronäkökulma (UNFCCC-sopeutumisen määritelmä) ennen kuin siirrytään sopeutumisen mikronäkökulmaan (mitä taloudet/toimijat tekevät sopeutuakseen?) | Yksikkö 2: Ilmastotiede kohtaa ilmastorahoituksen Yksikkö antaa yleiskatsauksen ilmastorahoituksen maisemaan ymmärtääkseen sopeutumisen ja ilmastonsietokyvyn tärkeyttä ja relevanssia mittakaavan ja ilmastorahoituksen panoksen kannalta. Yksikkö tutkii kansainvälisten sopeutumispolitiikan tärkeimpiä rakennuspalikoita ja tarkastelee erityisesti Pariisin sopimusta julkisen sektorin roolin ja julkisten tukivälineiden ja -politiikkojen ankkuroimiseksi myöhemmin kurssin aikana. | Yksikkö 3: Vahinkoista selviäminen – yksityisen ja julkisen sektorin toimijoiden luonnollinen rooli Tämä yksikkö antaa johdattelevan yleiskatsauksen toimijoiden luonnollisiin rooleihin, esittelee yksityisten ja julkisten sidosryhmien välisiä vuorovaikutuksia ja tarjoaa pohjan sopeutumisrahoituksen jatkoanalyysille. Yksityisten toimijoiden on pohdittava, kuinka liiketoimintapäätökset muuttuvat muuttuvassa ympäristössä, kun taas julkisten toimijoiden on päätettävä, miten tätä rakennemuutosta hillitään (esim. toimintalinjojen, tuen, tiedottamisen jne. tarjoaminen). Yksikkö esittelee myös erityyppisiä sijoittajia ja rahoituksen välittäjiä sekä heidän päätöksentekokriteeriensä ja -prosessiensa ymmärtämistä vastatakseen yleiskysymykseen: Miksi yritykset investoivat ilmastoon ja kestävään kehitykseen? |
Yksikkö 4: Rahoituksen ja investointien perusteet liiketoimintamallinäkökulmalla ilmastoa kestäviin hankkeisiin Tämä yksikkö siirtää painopisteen ilmastoinvestointien tasolle. Osallistujat saavat metodologisen ymmärryksen rahoituksesta hanketasolla, mukaan lukien kuinka arvioida sijoituksen taloudellista kannattavuutta. Tämän tekemiseen tarvitaan tärkeitä työkaluja, ja tämä yksikkö tarjoaa liiketoimintamallien, rahoituksen ja investointien perusteet keskittyen investointilaskelmiin (mukaan lukien keskeiset termit, tyypilliset KPI:t) ja liiketoimintatapausten keskeisiin erityispiirteisiin viitaten ilmastoon sopeutuminen. | Yksikkö 5: Sopeutumisrahoituksen esteet ja tukikehysten rooli Tämä yksikkö tutkii, miksi markkinat eivät yksinään välttämättä pysty käynnistämään sopeutumisinvestointeja tavalla, joka on tarpeen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Se tuo markkinoille epätäydellisyyksiä tai esteitä, jotka voivat järjestelmällisesti estää sopeutumisprojekteja toteutumasta. Kun nämä esteet on tunnistettu, on olemassa useita vaihtoehtoja niiden ratkaisemiseksi tai voittamiseksi, mikä johtaa tehokkaisiin markkinatuloksiin. Tämä opastaa sinua siinä, kuinka julkinen talous tai politiikka voi helpottaa yksityisiä rahoitusvirtoja kohti sopeutumista. | Osio 6: Liiketoimintamallin rakentaminen sopeutumista varten Edellisissä yksiköissä tutkimme sopeutumis-/ilmastonkestäviä hankkeita ympäröivää laajempaa kontekstia ja sääntelykehyksiä. Tämä yksikkö kaventaa painopistettä ja esittelee prosessin, jossa analysoidaan uusia sopeutumisliiketoimintamalleja tai mukautetaan olemassa olevia liiketoimintamalleja salkkunsa ilmastonsietokyvyn lisäämiseksi. Osa I esittelee ensin perusteet yksityisen toimijan investoinnille yksikön 4 pohjalta, ja sitten sukeltaa syvällisesti ymmärtämään sopeutumisliiketoimintamalleja ja niiden taustalla olevaa ehdotusta, millaisia liiketoimintamalleja havaitsemme sopeutumis-/ilmastonsietokyvyssä. , sijoittajat ja käytettyjen rahoitusvälineiden tyyppi. Osa II tarjoaa yleiskatsauksen monenlaisiin sopeutumisliiketoimintatapauksiin, analysoimalla tapaustutkimuksia erilaisista sopeutumis-/ilmastonkestoprojekteista niiden ominaisuuksien perusteellisen analyysin suorittamiseksi. Näin rakennamme liiketoimintamallin projektikehittäjän näkökulmasta. |
Yksikkö 7: Sijoitusmahdollisuudet yksityisten rahoittajien näkökulmasta Tämä yksikkö antaa luvussa 6 analysoitujen pohjalta yleiskatsauksen sopeutumisliiketoimintamallien rahoittamiseen käytettävissä olevista rahoituslähteistä. Se linkittää luvussa 4 esitettyyn rahoitusrakenteiden yleiskatsaukseen ja rakentaa tietoa investointimahdollisuuksista näkökulmasta katsottuna. yksityisrahoittajien vastaamalla kysymykseen: kuka sijoittaa näihin (sopeutumis)liiketoimintamalleihin ja miten? | Osio 8: Liiketoimintamallin rahoitus – rahoitusvälineet Rahoituslähteiden perusteella tämä yksikkö keskittyy välineisiin, jotka ovat yksityisten toimijoiden käytettävissä investoidakseen ilmaston sopeutumistoimiin, mukaan lukien "innovatiiviset" välineet ja sekarahoitus. | Yksikkö 9: Ilmaston sietokyky ja riskimittarit ja indikaattorit Tämä yksikkö tutkii ilmastoriskejä ja sietokykymittareita ja selvittää, miten määritellään mitattavia, laskettavia ja vertailukelpoisia mittareita, jotka sisältävät sekä keskiarvon että vaihtelun, lähimenneisyyden, nykytrendit ja riskien ennusteen. Mahdollisia mittareita ilmastorahoituksen potentiaalin mittaamiseksi ovat taloudellinen ja vaikutuslähtöinen. Hyvin rajallinen keskittyminen rahapoliittisiin indikaattoreihin ei ehkä luo oikeita kannustimia tukemaan useita hankkeita, jotka edistävät muutosta. Tämä yksikkö tutkii myös ilmastoriskin mittaamista ja julkistamista, mikä on ensimmäinen askel kohti riskinhallintastrategioiden kehittämistä osana kaikkia sijoituspäätöksiä. |
*Voi muuttua
Ehdotuksia ja suosituksia
Tämä kurssi on suunniteltu niin, että sinulla on joustavuus päättää oppimiskokemuksesi ajoituksesta ja tahdista. Annamme sinulle kuitenkin suosituksia, joiden avulla voit ottaa mahdollisimman paljon tästä kurssista.
Aikataulusi: Tarjoamme sinulle kurssiaikataulun, joka sisältää vapaaehtoiset ja pakolliset määräajat. Kurssin aikataulu toimii ohjeena henkilökohtaiselle oppimisaikataulullesi ja auttaa sinua suorittamaan ohjelman annetussa ajassa.
Harjoitukset: Vaikka käsikirjoituksen tehtävät eivät ole pakollisia, suosittelemme, että käytät niitä tilaisuutena tarkistaa tietosi ja valmistautua loppukokeen suorittamiseen.
Verkostoitumismahdollisuudet: Käytä foorumia esitelläksesi itsesi vertaistukisi osallistujille ja aloittaaksesi mielenkiintoisia keskusteluja.
Harjoittelu
Kurssiemme joustavuus tarjoaa mahdollisuuden seurata omaa aikatauluasi ja yhdistää päivittäisen työn ammatilliseen kehittymiseen.
Tarjottu korkea laatu parantaa välittömästi päivittäistä työsuoritustasi sekä laitoksesi suorituskykyä.
Harjoitusmateriaali
Video luennot | Online Testit | Lukemismateriaali |
| Jokainen jakso päättyy verkkotestiin, joka sisältää 10–15 monivalintakysymyksen sarjan. Vasta kun olet suorittanut online-testin onnistuneesti, pääset seuraavaan yksikköön. | PDF-skripti on useimmille kursseillemme pääoppimateriaali. Tämä lukumateriaali tarjoaa peruskäsitteet ja periaatteet, jotka soveltuvat kunkin yksikön aiheeseen. |
Tehtävät | Keskustelufoorumi | |
Avain onnistuneeseen oppimiseen on vasta hankitun tiedon välitön hyödyntäminen ja teorian siirtäminen käytäntöön. Verkkokurssejamme täydennetään siksi pakollisilla harjoituksilla. | Kurssin keskustelufoorumi mahdollistaa osallistujien ja kouluttajien välisen vuorovaikutuksen ja helpottaa kokemusten vaihtoa sekä mahdollisuuksia esittää kysymyksiä tai saada selvennyksiä. |
Loppukoe
Päätöskokeen läpäiseminen on edellytys todistuksen saamiseksi.
- Paikka: Loppukoe suoritetaan verkossa
- Kesto: Loppukoe kestää 2 tuntia.
- Kustannukset: Toisesta ja kolmannesta koeyrityksestä veloitetaan ylimääräinen loppukoemaksu
- Todistus: Digitaalinen sertifikaattisi on saatavilla, kun olet läpäissyt loppukokeen.
Jos et halua suorittaa loppukoetta, saat kurssin suorittamisen jälkeen vahvistuksen kurssille osallistumisesta.