Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Johdanto

Annamme oppimiselle järkeä.

Kauppakorkeakoulussa huippututkimus kohtaa alueellisen julkisen yliopiston perheilmapiirin. Kampuksemme ovat alueella, mutta paikka ei rajoita ideoitamme. Meillä on lähes 3 000 opiskelijaa, joten kuulumme melko pienempiin korkeakouluihin. Silti opiskelija-opettaja-suhde 15: 1 antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää terveitä henkilökohtaisia mentorointisuhteita ohjaajiensa kanssa tarjoamalla heille oivalluksia ja apua tavoilla, jotka olisivat mahdottomia suuremmassa luokkahuoneessa. Business Gate Academyssa opiskelijat saavat arvokkaita käytännön ja ongelmanratkaisutaitoja työskennellessään todellisten liiketoimintatapausten parissa. Sleesian yliopistossa inspiroimme kasvuasi ja kehitämme luonnollista luovuuttasi. Menestyvä tulevaisuutesi on kantava voimamme!

Vuonna 1991 perustetussa Sleesian yliopistossa Opavassa (SU) on kolme tiedekuntaa ja kaksi yliopistoinstituuttia:

 • Opavan filosofian ja luonnontieteiden tiedekunta
 • Kauppakorkeakoulu Karvinássa
 • Julkisen politiikan tiedekunta Opavassa
 • Opavan matemaattinen instituutti
 • fysiikan instituutti Opavassa

Sleesian yliopisto on European University Associationin laillinen jäsen ja arvostetun HR Excellence in Research Award -palkinnon haltija. Vuonna 2022 SU sijoittui 231-240 QS EECA University Rankingsissa. Kaikki tarjotut opinto-ohjelmat ovat Tšekin tasavallan opetus-, nuoriso- ja urheiluministeriön täysin akkreditoimia.

Olemme avoimia maailmalle.

Haluatko opiskella, työskennellä tai tehdä tutkimustasi ulkomailla? Kansainvälistyminen on yksi tehtävämme ydinkivistä, ja SU SBA tekee yhteistyötä yli 60 yliopiston kanssa pääasiassa Euroopassa, mutta myös Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa tai Kiinassa tarjoten runsaasti mahdollisuuksia opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen, olipa kyse sitten Erasmus+: sta, Horizon 2020: sta tai useista muista vaihto-ohjelmista ja yksittäisistä apurahoista.

Voiko tiede olla hauskaa?

Nuoret, jotka opiskelevat yliopistossamme mielenkiinnolla, voimalla ja innolla selvittää mysteerejä ja löytää uusia asioita, antavat myöntävän vastauksen kysymykseen. Jatko-opiskelijoiden maisteriohjelmien ja tohtoriohjelmien opiskelijat voivat osallistua tutkimustoimintaan ja hakea vuoden mittaista apurahaa opiskelija-apurahakilpailussa.

Kampuksen ominaisuudet

Kampuksemme tarjoaa parasta molemmista maailmoista, opiskelusta sekä sosiaalisesta elämästä. Opiskelijat voivat hyötyä nykyaikaisista yliopistotiloistamme, kuten asuntolasta, kirjastosta tai liikuntatiloista.

Opiskelijamajoitus

Kaikille kansainvälisille opiskelijoillemme on taattu paikka yliopiston asuntolassamme Na Vyhlídce, joka sijaitsee vain 10 minuutin bussimatkan päässä tiedekunnan päärakennuksesta. Opiskelijat voivat vuokrata kahden hengen huoneita, joissa on eduroam-wi-fi, kalusteet, lakanat tai keittiövälineet. Jokaisessa kerroksessa on jaettu täysin varustettu keittiö sekä pesulapalvelut. Vastaanotto on avoinna 24/7. Majoituksen lisäksi Na Vyhlídcen kampuksella on yliopiston kirjasto, matkailualan ammattikeskus, matkailun ja vapaa-ajan toimintojen osasto, kansainvälisten suhteiden toimisto, kuntosali ja jopa joitain luokkahuoneita. Opiskelijoiden majoitus on erittäin edullinen alkaen 133 € kuukaudessa.

  Pääsymaksut

  Hakemuksen taloustieteen ja johtamisen maisteriohjelmaan (täysin englanniksi opetettu) voi lähettää verkossa muutamassa minuutissa. Hakemukseen ei tarvitse liittää pakollisia asiakirjoja, kuten englanninkielisiä todistuksia. Se on niin yksinkertaista! Viikon sisällä onnistuneesta pääsykokeesta, joka pidetään verkossa, hyväksymiskirje laaditaan.

  Pakolliset asiakirjat (fyysisen ilmoittautumisen yhteydessä Karvinassa, CZE):

  • Virallisesti oikeaksi todistetut kopiot kandidaatin tai jatko-yleisön maisteriohjelmista tai maisteriohjelmista valmistumisesta.
  • Ulkomailla tutkinnon suorittaneiden hakijoiden on perusteltava ulkomaisen korkea-asteen koulutuksen tunnustamista Tšekin tasavallassa koskevan päätöksen oikeaksi todistettu jäljennös tai alkuperäiskappale, ellei kansainvälisessä sopimuksessa toisin määrätä.

  Viisumivaatimukset

  Apurahat ja rahoitus

  Opinto-stipendit

  Palkitakseen erinomaisia saavutuksia ja houkutellakseen korkeatasoisia opiskelijoita ympäri maailmaa Business Administration tarjoaa mielellään apurahajärjestelmän taloustieteen ja johtamisen maisteriohjelmaan osallistuville opiskelijoille. SU SBA:n dekaani voi lukuvuonna myöntää enintään 50 000 CZK (n. 2 000 euroa) kertaluonteisen stipendin enintään 8 lahjakkaalle ulkomaalaiselle opiskelijalle. Maisterintutkinto-opiskelijat voivat saada myös ansioihin perustuvan stipendin 1. vuoden opiskelutuloksista 10 000 CZK - 50 000 CZK (n. 400 - 2 000 euroa) riippuen painotetusta opintojen keskiarvosta, joka on enintään 1,70.

  Valtion stipendit

  Tšekin tasavallan hallitus tarjoaa vuosittain apurahoja ulkomaisen kehitysavun puitteissa. Näillä niin sanotuilla valtion stipendeillä tuetaan Bosnia ja Hertsegovinasta, Etiopiasta, Georgiasta, Kambodžasta, Moldovasta, Ukrainasta ja Sambiasta tulevia opiskelijoita, jotka haluavat opiskella Tšekin tasavallan julkisissa yliopistoissa. Tšekin tasavalta myöntää apurahoja sekä tšekin että englannin kielellä suoritettaviin opintoihin (jatko- maisteri- ja tohtoriohjelmissa). Lukuvuoden 2023/2024 hakemusten viimeinen jättöpäivä on 30.9.2022 . Lisätietoja on saatavilla täältä .

  Visegrad-stipendit

  V4-maiden ( Tšekin, Unkarin, Puolan ja Slovakian ) kansalaiset sekä Albanian, Armenian, Azerbaidžanin, Valko-Venäjän, Bosnia ja Hertsegovinan, Georgian, Kosovon, Pohjois-Makedonian, Moldovan, Montenegron, Serbian ja Ukrainan kansalaiset voivat saada enintään 4 lukukautta - Visegrad-rahaston stipendi. Visegrad-stipendit tukevat kandidaatin, maisterin ja tohtorintutkinnon suorittaneita opiskelijoita ja tutkijoita Visegrad-ryhmän maiden yliopistoissa, mukaan lukien Tšekki. Hakemukset ovat avoinna helmikuusta lähtien, ja viimeinen hakupäivä on 15. maaliskuuta vuosittain. Lisätietoja tästä stipendistä on saatavilla täältä .

  Rankingit

  Sleesian yliopisto on European University Associationin laillinen jäsen ja arvostetun HR Excellence in Research -palkinnon haltija. Vuonna 2022 SU sijoittui QS EECA University Rankingsissa sijalle 231-240. Kaikki tarjotut opinto-ohjelmat ovat Tšekin tasavallan opetus-, nuoriso- ja urheiluministeriön täysin akkreditoimia.

  Sijainnit

  • Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Kysymyksiä