Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Johdanto

Sambian yliopisto on tuottanut yli 100000 valmistunutta ja osallistunut tutkimukseen ja teknologiseen kehittämiseen paikallisille ja kansainvälisille yhteisöille. Sillä on yli 100 yhteistyösopimusta tunnettujen yliopistojen kanssa maailmanlaajuisesti.

tutkijoita

Perustutkinnot

Perustutkinto-ohjelmat on suunniteltu ensisijaisesti työskenteleville aikuisille, jotka eivät pysty vaarantamaan muita sitoumuksiaan.

Maisterin tutkinto

Oletko valmis viemään urasi seuraavalle tasolle? UNZA tarjoaa tällä hetkellä maisterin tutkinto-ohjelmia, jotka vaihtelevat liiketoiminnasta koulutuksen aiheisiin.

Johtotason koulutus

Executive-tutkintotodistukset on suunniteltu auttamaan ammattilaisia hankkimaan uusia taitoja painottaen tosielämän sovelluksia.

UNZA: n historia

Sambian yliopisto (UNZA) perustettiin parlamentin lailla nro 66 1965. Ensimmäinen opiskelijoiden vastaanotto tapahtui 17. maaliskuuta 1966. Yliopiston, palvelun ja huippuosaamisen tunnuslause on ohjannut yliopiston kehitystä sen perustamisesta lähtien. .

UNZA sijaitsee Lusakassa kahdella kampuksella. Pääkampus on Great East Road -kampus, ja se sijaitsee Great East Roadilla, 6 km päässä kaupungin keskustasta. Toinen kampus on lääketieteellisen koulun Ridgeway-kampus. Se sijaitsee John Mbita Roadilla, 4 km Lusakasta kaakkoon, yliopiston opetussairaalaa vastapäätä.

Lokakuussa 1965 hänen ylhäisyytensä, Sambian tasavallan presidentti, antoi suostumuksensa vuoden 1965 säädökseen nro 66, ja sen alkaminen 12. marraskuuta 1965 samana vuonna toi Sambian yliopiston lailliseen olemassaoloon.

Uudelleenvalitun väliaikaisen neuvoston alaisuudessa henkilöstön rekrytointi oli edennyt vauhdilla ensimmäiselle opiskelijavalinnalle asetettua määräaikaa eli 17. maaliskuuta 1966. Sinä päivänä ensimmäinen akateeminen istunto alkoi Ridgewayn kampuksella.

Presidentti tri Kaunda nimitettiin kansleriksi 12. heinäkuuta 1966 yli viidenkymmenen muun yliopiston edustajien ja noin kahden tuhannen vieraiden läsnä ollessa. Seuraavana päivänä. Kansleri asetti Sambian yliopiston peruskiven Great East Road -kampuksella.

Johtamisfilosofia

Yliopisto omaksuu osallistavan johtamisen tyylin, joka motivoi työntekijöitä, tarjoaa korkeaa tuottavuutta edistävän työympäristön, tiimityön, jossa johtajuus on esimerkkinä, tarjoaa tehokkaan viestinnän ja ohjauksen, joka on kaikkien saatavilla, ja edistää yksilön kasvua.

Perusarvot

 • Akateeminen vapaus
 • vastuullisuutta
 • oma pääoma
 • erinomaisuus
 • Vihreä ympäristö
 • Innovaatio
 • eheys

Missio ja visio

 • Visio: Eminent University, jota ajaa tiedon, innovaatioiden ja sosiaalisen reagointikyvyn tavoittelu
 • Tehtävä: Tarjota asianmukaista, innovatiivista ja kysyntälähtöistä korkeakoulutusta sosioekonomiseen kehitykseen.

Sijainnit

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Kysymyksiä