MSc Elintarvikkeet, ravitsemus ja terveys
Online Ireland
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Osa-aikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 125 / per credit *
OPISKELUMUOTO
Etäopiskelu
* EU:n/muun kuin EU:n maksu
Johdanto
Elintarvikkeiden, ravitsemuksen ja terveyden maisteriohjelma on suunnattu eri alojen tutkinnon suorittaneille, ja se soveltuu sekä luonnontieteiden että muiden alojen tutkinnon suorittaneille. Opiskelijat perehdytetään elintarviketieteen ja ravitsemustieteen perusteisiin, minkä jälkeen opiskelijat voivat opintosuunnitelman mukaan valita aiheita, joihin he haluavat keskittyä tarkemmin.
Tämä ohjelma suoritetaan ja arvioidaan kokonaan verkossa. Vähimmäisilmoittautumisaika maisterintutkintoon on kaksi vuotta, mutta opiskelijoilla on kuitenkin neljä vuotta aikaa suorittaa ohjelma joustavasti. Ohjelman joustava verkkomuoto antaa suurimmalle osalle opiskelijoista mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja työelämä.
UCD:n maatalous- ja elintarviketieteiden korkeakoulun isännöimä Food, Nutrition and Health -ohjelma kokoaa yhteen UCD:n akateemisen ja tutkimushenkilöstön, joka työskentelee elintarviketutkimuksen terveyteen liittyvissä kysymyksissä, kuten elintarviketieteessä, ihmisten ja kansanterveyden ravitsemuksessa, elintarviketuotannossa, biosysteemitekniikassa, elintarvikelainsäädännössä, kuluttajakäyttäytymisessä ja elintarviketurvallisuudessa.
Opiskelijat saavat käsityksen ruoan luonteesta, siitä, miten sitä tuotetaan, miten jalostus vaikuttaa siihen, miksi syömme, mitä ruoalle tapahtuu, kun syömme sitä, ja miten ruoan osat voivat vaikuttaa ihmisen toimintaan. Maisterin tutkinnon suoritettuaan tutkinnon suorittaneet pystyvät soveltamaan näitä tietoja ravitsemukseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen eri ryhmissä, kulttuureissa ja yhteiskunnissa.
Tutkinnon suorittaneilla on korkeatasoinen koulutus elintarvikealan tieteestä ihmisen ravitsemuksen ja terveyden kannalta.
Mitä opettelen?
- osaa ehdottaa ja kehittää ratkaisuja ravitsemukseen liittyviin ongelmiin, jotka liittyvät ihmisten terveyteen ja sairauksiin, ja viestiä niistä sidosryhmille ammatillisella ja asianmukaisella tasolla hyödyntäen tietotekniikkaa ja erilaisia lähestymistapoja.
- osoittaa kriittistä tietoisuutta tieteelliseen rehellisyyteen liittyvistä periaatteista ja eettisistä kysymyksistä elintarvikkeisiin, ravitsemukseen ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
- Osoittaa pätevyytensä hankkia, järjestää, analysoida, integroida ja tarkastella kriittisesti elintarvikkeisiin, ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä tietoja useista eri lähteistä sekä laatia ja puolustaa perusteltuja päätelmiä.
- osoittaa tehokkaat ajanhallinta- ja organisointitaidot
- tuntea rakenteet ja teoreettiset välineet, jotka mahdollistavat tehokkaan tiimityön, innovatiivisten ideoiden tuottamisen ja taitotiedon, jonka avulla ne voidaan valita jatkokehitystä varten.
- Elintarvikkeiden, ravitsemuksen ja terveyden perustana olevien keskeisten periaatteiden integroiminen ja soveltaminen.
- Ajattelee itsenäisesti, osoittaa oma-aloitteisuutta, arvioi ja valitsee sopivia ja perusteltuja lähestymistapoja ongelmien ratkaisemiseksi.
- Käytä tieteellisen tutkimuksen periaatteita tutkiaksesi tiettyä elintarvikkeita, ravitsemusta ja terveyttä koskevaa kysymystä, joka ansaitsee yksityiskohtaisen tutkimuksen.
Galleria
Ihanteelliset opiskelijat
Kuka tulisi hakea?
Osa-aikainen vaihtoehto sopii:
- Kotimaiset (ETA) hakijat: Kyllä
- Kansainväliset (Ei-ETA) hakijat, jotka asuvat tällä hetkellä ETA-alueen ulkopuolella. Kyllä
Ohjelma sopii valmistuneille, joilla ei ole muodollista elintarviketieteen tai ravitsemusalan koulutusta ja jotka haluavat päivittää taitojaan ja tulla päteviksi ja työllistettäviksi tällä yhä tärkeämmällä ja nopeasti kehittyvällä alalla.
Se on suunnattu eri tieteenalojen valmistuneille ja ohjelma sopii sekä luonnontieteiden että ei-tieteen valmistuneille.
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
Huomaa, että UCD tarjoaa useita jatko-stipendejä kokopäiväisille, itserahoittaville kansainvälisille opiskelijoille, joilla on tarjous paikasta UCD-tutkinto-ohjelmassa. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä hakutiimiimme!
Opetussuunnitelma
Vaiheen 1 vaihtoehdot - A) Vähintään 1: ydinmoduulit
- Ravinteiden kemia
- Biokemian periaatteet
- Introduction to Nutrition
- Tutkimussuunnittelu ja tilastot
- Projekti FNH O/L
Vaiheen 1 vaihtoehdot - B) Min 0 /: Ryhmä 1 Optiomoduulit
- Elintarvikkeiden mikrobiologia ja turvallisuus
- Kasviruoat
- Pathways to Health (O/L)
- Elintarvikealan sääntely (O/L)
- Nutritional Assessment
- Public Health Nutrition O/L
- Food Chemistry
- Elintarvikeprosessitekniikka
- Ruokamarkkinointi (O/L)
- Aistitieteen periaatteet
- Animal Foods
- Ravinteet elinkaaressa
- Omic-strategiat ravitsemusalalla
- Food Quality and Safety (O/L)
- Professional Practice
- Kliininen ravitsemus O/L
- Nutritional Physiology
- Sport and Exercise Nutrition
- Kuluttajien ravitsemuksen edistäminen
Vaiheen 1 vaihtoehdot - C) Min 0 ryhmän 2 optiomoduuleista
- Elintarvikkeiden mikrobiologia ja turvallisuus
- Pathways to Health (O/L)
- Elintarvikealan sääntely (O/L)
- Nutritional Assessment
- Public Health Nutrition O/L
- Food Chemistry
- Aistitieteen periaatteet
- Ravinteet elinkaaressa
- Omic-strategiat ravitsemusalalla
- Food Quality and Safety (O/L)
- Professional Practice
- Kliininen ravitsemus O/L
- Nutritional Physiology
- Sport and Exercise Nutrition
- Kuluttajien ravitsemuksen edistäminen
Ohjelman tulos
Mitä opettelen?
- Osaat ehdottaa ja kehittää ratkaisuja ravitsemukseen liittyviin ongelmiin, koska ne liittyvät ihmisten terveyteen ja sairauksiin, ja viestiä niistä sidosryhmille ammattimaisella ja sopivalla tasolla hyödyntäen tietotekniikkaa ja erilaisia lähestymistapoja
- Osoita kriittistä tietoisuutta periaatteista, jotka liittyvät elintarvike-, ravitsemus- ja terveysalan tieteelliseen rehellisyyteen ja eettisiin kysymyksiin
- Osoita pätevyyttä hankkia, organisoida, analysoida, integroida ja tarkastella kriittisesti tietoa useista lähteistä, jotka liittyvät elintarvike-, ravitsemus- ja terveyskysymyksiin sekä rakentaa ja puolustaa perusteltuja johtopäätöksiä
- Osoita tehokkaat ajanhallinta- ja organisointitaidot
- Sinulla on toimiva tietämys rakenteista ja teoreettisista työkaluista, jotka mahdollistavat tehokkaan ryhmätyön, innovatiivisten ideoiden ja osaamisen luomiseksi niiden myöhempään valintaan jatkokehitystä varten
- Integroi ja käytä tietoa elintarvikkeiden, ravitsemuksen ja terveyden taustalla olevista keskeisistä periaatteista
- Ajattele itsenäisesti, näytä aloitteellisuutta, arvioi ja valitse sopivia ja perusteltuja tapoja ratkaista ongelmia
- Käytä tieteellisen tutkimuksen periaatteita tutkiaksesi tiettyä elintarvike-, ravitsemus- ja terveyskysymystä, joka ansaitsee yksityiskohtaisen tutkimustutkimuksen
Ohjelman lukukausimaksu
Uramahdollisuudet
Elintarvike-, ravitsemus- ja terveysalan tutkinnon suorittaneilla on erinomaiset työmahdollisuudet, ja valmistuneet työskentelevät erilaisissa tehtävissä elintarviketeollisuudessa, kansanterveysalalla ja sääntelyvirastoissa. Valmistuneilla on selkeä etu tuoda ravitsemus- tai terveysnäkökulma tehtäviinsä.
Elintarviketeollisuudesta valmistuneet työskentelevät muun muassa tuoteinnovaatioiden, teknisen myynnin, tuotteiden laadun parantamisen, ravitsemuksen ja terveyden edistämisen tai elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen sääntelyn aloilla.
Rooleja ja ammatteja, joihin valmistuneemme ovat edenneet, on ollut erittäin laaja. Tämä johtuu pääasiassa opiskelijoiden taustoista – mukaan lukien lääketiede, hoitotyö, fysioterapia, urheiluravitsemus, opetus, laki jne.
Valmistuneet ovat edenneet jatko-opintoihin, mukaan lukien tohtorintutkintoon ja kliinisiin dieteettisiin jatko-ohjelmiin.
Valmistuneet ovat myös edenneet ravitsemusterapeutin tehtäviin varmistaen henkilökohtaisen akkreditoinnin AfN:ssä (Association for Nutrition).
Valmistuneiden rooleja ovat mm
- Tuoteinnovaatio
- Tekninen myynti
- Tuotannon laadun parantaminen
- Terveyden edistäminen
- Elintarvikeasetus