Keystone logo
Ota suoraan yhteyttä kouluihin - vertaa 3 verkossa Ohjelmat sisään Tietosuojalaki 2024

3 verkossa Ohjelmat sisään Tietosuojalaki 2024

Yleiskatsaus

Mikä on tieto- ja tietosuojalaki?
Tietosuojalaki viittaa kansallisiin ja kansainvälisiin lakeihin, jotka säätelevät henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä ja paljastamista. Nämä lait vaihtelevat maittain, mutta ne vaativat yleensä yrityksiä hankkimaan suostumuksen yksityishenkilöiltä ennen henkilötietojensa keräämistä tai käyttöä. Joissakin tapauksissa yrityksiä voidaan myös vaatia antamaan yksityishenkilöille pääsy tietoihinsa ja ryhtymään toimiin niiden suojaamiseksi luvattomalta käytöltä tai paljastamiselta.

Mitä uraa on saatavilla tieto- ja tietosuojalaissa?
Useat eri urat kuuluvat tieto- ja yksityisyydensuojalain piiriin. Näitä ovat tietosuojalakimiehet, jotka neuvovat yrityksiä tietosuojalakien noudattamisessa; tietosuojavastaavat, jotka kehittävät ja toteuttavat käytäntöjä ja menettelyjä henkilötietojen suojaamiseksi; ja tietoturva-asiantuntijat, jotka työskentelevät digitaalisten järjestelmien suojaamiseksi ja estävät luvattoman pääsyn arkaluonteisiin tietoihin. Ammattilaiset, joilla on tieto- ja tietosuojalain tutkinto, saattavat työskennellä suuressa yrityksessä tietosuojakäytäntöjen toteuttamiseksi ja ylläpitämiseksi tai tulla asianajotoimistoon, joka aikoo erikoistua tapauksiin, joissa käsitellään tieto- ja tietosuojalakien rikkomuksia.

Mitä opiskelen tieto- ja yksityisyydensuojalain tutkinnon aikana?
Henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan uraa tieto- ja yksityisyydensuojalainsäädännössä, on tarjolla erilaisia koulutusohjelmia ja kurssityövaihtoehtoja. Joitakin mahdollisia tutkintoja ovat tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, tietojärjestelmien turvallisuuden maisteri tai oikeustieteen tohtori.Kurssityöt voivat sisältää aiheita, kuten tietosuojalainsäädännöt, tietoturvallisuuden hallinta, ja tiedonlouhinta ja alyysi.

Lue lisää

Suodattimet

  • Oikeustieteen opinnot
  • Tietosuojalaki
Opintoalat
  • Oikeustieteen opinnot (3)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto